Radegundska

Ob dveh čudovitih tibetančkih smo si zaželeli tudi mladičkov. Yiga je tako simpatična psička, da bi morala biti klonirana 😉 . In ker to na srečo ne gre, smo se odločili ustanoviti psarno in začeti z vzrejo. Tako se je rodila Radegundska. Od kod ime? Živimo v kraju Radegunda, malo naprej od Šmihela nad Mozirjem v Zgornji Savinjski dolini. In naši tibetančki bodo Radegundski, smo sklenili!

Kraj je idealen za življenje ljudi in psov. Smo na pobočju čudovite, 1587 metrov visoke planine Golte. Naša hiša stoji na samem, 800 metrov visoko, kar večinoma pomeni, da smo nad meglo po dolinah.

Obkrožajo nas travniki, pašniki in smrekovi gozdovi, polni gob 😉 . Samo slabih deset minut z avtom – in že smo na Golteh, biseru neokrnjene narave. Če smo zelo pridni, se na vrh odpravimo tudi peš … Hodimo po poteh, kjer ni veliko sprehajalcev, pozimi čisto sami uživamo lepote snežne narave (Seveda ne hodimo tja, kjer je smučarski center!).

Poleti nas ovohavajo krave in konji, ki se pasejo v planini. Od daleč nas opazujejo srne, včasih srečamo celo gamse in divjega petelina.

Z vrha Golt je čudovit razgled na Savinjske Alpe in proti avstrijskim hribom. Vsaj dvakrat na teden jo mahnemo na krajši ali daljši pohod po Golteh. Če ne utegnemo, gremo pač po bližnjih travnikih, kjer si psa lahko dasta duška. Ko prideta še najina sinova s svojimi tremi (zaenkrat!) tibetankami, pa je norenje popolno 😀 !

Kadar nam čas dopušča, se odpravimo v hribe. Daily in Yiga sta bila že na Korošici, Raduhi, Olševi, Viševniku … Nobena strmina jima ni prehuda, nobeni prepadi prenevarni. Kjer so klini, si najdeta svojo pot.

This slideshow requires JavaScript.

Seveda pa naši tibetančki živijo v hiši, spijo v spalnici (ampak ne na postelji!) in so sploh najpomembnejši člani naše družine 😀 . Skupaj z njimi je življenje kratkočasno, zabavno in prelepo!

Foto: Primož Peer, Blaž Kranjc, Tomaž Kranjc, Zlato Čahuk, Dragan Perović

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s