O nas

Življenje s tibetanskimi terierji se je za nas začelo spomladi 1991 leta, ko je v našo družino prišel tibetanček Namshi, prisrčen črno bel kužek. Življenje nam je lepšal kar šestnajst let in pol. Več o njem boste zvedeli v rubriki Naši psi.

Ko je v častitljivi starosti odšel čez mavrični most, smo bili tako žalostni, da smo se odločili: nobenega psa več. A čez nekaj tednov nisem več zdržala – nihče me ni prišel pozdravit ob prihodu domov, nihče me ni od sreče polizal po obrazu, nihče ni neopazno ležal na sredi moje postelje 😦 . In smo začeli iskati primerno leglo. Čez nekaj mesecev so se v Černelavcih pri Murski Soboti skotili štirje kužki. Prisrčni in nežni Day Star Sang Po Dawa je takoj osvojil naša srca. Tako je februarja 2008 v naše življenje priskakljal Daily. Več o njem boste zvedeli v rubriki Naši psi.

Ko je bil Daily star dve leti, se nam je zazdelo, da bi rabil družbo – in smo poiskali še psičko. Saj poznate naslednji stavek, ne? Kaj je boljše od enega TT-ja? Dva TT-ja 😀 ! Našli smo čudovito tribarvno psičko, ki je bila v leglu edina princeska v družbi štirih bratcev. Rombon E’Yiga Kanze nam je zlezla čisto pod kožo in komaj smo dočakali, da je Yiga vkorakala v naše stanovanje. Več o njej boste zvedeli v rubriki Naši psi.

Ker je vsa naša družina mahnjena na tibetančke, sta se nam kmalu pridružili še dve psički – en sin je pripeljal Amelie, drugi pa Enjo. Tako smo vso pasjo družbo poimenovali kar Tibetančki Kranjčki 😀 . Nekaj časa smo živeli skupaj v istem stanovanju in je bilo kar pestro 😛 .

Čisto pred kratkim pa se je Tibetančkom Kranjčkom pridružila še tibetančica Hariti.

Sinova sta se odselila, midva z možem, Daily in Yiga pa smo se preselili na deželo. Zdaj živimo v čudovitem okolju na pobočju planine Golte, stran od mestnega hrupa in umazanije. In tukaj, v Radegundi nad Mozirjem, se je rodila psarna Radegundska.

Kako tukaj uživamo, kje vse se potepamo, s kom se družimo, si lahko pogledate v rubriki Radegundska, kjer je veliko fotografij naših dogodivščin.


Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s